Csomózott karkötők, karkötőcsomózás, minták, képek, galéria!

MENÜ 
Főoldal
Vendégkönyv
Site
Galéria
Alapok
Minták

LINKEK
Csomozott.gp
Karkotocsomozas.gp
Freundschaftbaender.de
Indianfonat.gp 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-04-15
 

Alapcsomók:

1. Kezdjük a legkönnyebb csomóval, amit ha ismerünk már el is tudunk készíteni 1 karkötőt / csíkos karkötő, lsd. Saját munkáim /
A Balról jobbra csomó:

Szálak: F1=főszál /sötétkék/ F2=mellékszál /világoskék/
Csomó készítése: Az F2-t végig feszesen tartjuk a csomó készítése közben. Kössük meg a csomót a képen látható módon: a mellékszálat vegyük a jobb kezünkbe , a főszálat (F1) fektessük balról a világoskék szálra ezután húzzuk át alatta, majd a két szál között dugjuk át, majd húzzuk meg a csomót. Ismételjük meg ezt a folyamatot. Ha ez kész, akkor a főszálnak a csomótól jobbra kell elhelyezkednie, hogy tudjuk folytatni a csomózást jobbra. ( a karkötő jobb oldala felé)
Jelölései: Jb, Jbcs., Lr. ( left to right)

2. Az előző csomó ellentéte, 
A jobbról balra csomó:


Szálak:
F1=főszál /sötétkék/ F2=mellékszál / világoskék/
Csomó készítése: Az F2-t végig feszesen tartjuk a csomó készítése közben: a mellékszálat (F2) fogjuk a jobb kezünkben, a főszálat (F1) fektessük jobbról a világoskék szálra, majd ez alatt vezetve húzzuk át a két szál között. Ezután ezt ismételjük meg. A csomó megkötése után a főszálnak (F1) a csomótól balra kell elhelyezkednie.
Jelölése: Jb , Jbcs., Rl. (Right to left)

3. Jobbról induló jobbra visszatérő váltócsomó.


Szálak:
F1= főszál /sötétkék/ F2=mellékszál /világoskék/
Csomó készítése: A mellékszálat (F2) végig feszesen tartva kötjük meg a csomónkat.Az F2-t fogjuk a jobb kezünkben, a főszálat (F1) fektessük jobbról a világoskék szálra, majd az F2 alatt vezetve húzzuk át a két szál között. / ez az 1. csomó megegyezik a Jobbról balra csomó első csomójával/ Ezután vezessük át a mellékszál alatt majd a mellékszál fölött vezetve újra húzzuk át a két szál között. A csomó kötése után a F1-nek a csomótól jobbra kell helyezkednie, ez a csomó a mintában az irányváltásnál segít.
Jelölése: vcs.

4. Balról induló, balra visszatérő váltócsomó:


Szálak:
F1= főszál /sötétkék/ F2=mellékszál /világoskék/
Csomó készítése: Az F2-t végig feszesen tartva készítjük a csomót.: az F2-t fogjuk a jobb kezünkben, a főszálat (F1) fektessük balról a mellékszálra majd a mellékszál alatt vezetve húzzuk át a két szál között. / ez a lépés megegyezik a bj csomó első lépésével/ Ezután vezessük a világoskék szál alatt, majd a világoskék szál felett újra húzzuk át a két szál között. A csomó mekötése után a főszálnak a csomótól balra kell elhelyezkednie.
Jelölése:  vcs.

5. Átmenő csomó:
Apróbb mintáknál használjuk, ilyenkor a két szál felcserélődik: ami eddig a főszál volt, most arra kötjük a csomót /mellékszál lesz/ a mellékszál szerepe pedig a főszáléra vált / vele kötjük a csomót/. "ács."

6. Középcsomó:
Szimetrikus minták készítésénél használjuk (általában azonos színű szálakkal) Ez lehet balról jobbra kötött vagy jobbról balra kötött csomó: ez teljesen mindegy. Szinte csak összecsomózzuk a két középső szálat duplacsomóval."kcs."

7. Félcsomó:
Minden csomó dupla csomó ezért az egyes csomót félcsomónak nevezzük. Ezt bordázatok készítésénél használjuk. A karkötőnk szélét díszíthetjük vele, vagy mintákat köthetünk össze.

Rövidítések:
cs=balról jobbra vagy jobbról balra kötött csomó
jbcs=jobbról balra kötött csomó
bjcs.=balról jobbra kötött csomó
kcs=középcsomó
ács=átmenőcsomó
vcs=jobbról balra vagy balról jobbra kötött váltócsomó

 

                                                                    


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!